OK

Jeśli szukasz interesujących Cię studiów podyplomowych skorzystaj z poniżych możliwości:

Dietetyka i planowanie żywienia

Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu


Miasto: Poznań | Województwo: wielkopolskie | Kierunek: Dietetyka

Opis studiów

Uzyskane kwalifikacje: • otrzymanie wiedzy z zakresu prawidłowego żywienia człowieka zdrowego i chorego w różnych okresach rozwojowych i warunkach życia; • nabycie umiejętności tworzenia programów żywnościowych dla osób indywidualnych i wybranych grup. Określanie zasad prawidłowego żywienia w zależności od oczekiwań; • po ukończeniu studium słuchacze nabywają praktyczną umiejętność dokonywanie oceny potrzeb żywnościowych różnych grup społecznych oraz prowadzenie zajęć profilaktycznych mających na celu poprawę zdrowia; • poprzez łączenie proponowanych praktyk z realizacja programu teoretycznego tworzone są postawy związane z promowaniem zdrowego stylu życia.


Czas trwania

300 godzin


Koszty

Szczegółowe informacja na uczelni


Dane Uczelni

Uczelnia:
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
Adres:
ul. Nieszawska 19, Poznań

Lokalizacja