OK

Jeśli szukasz interesujących Cię studiów podyplomowych skorzystaj z poniżych możliwości:


Miasto: Kraków | Województwo: małopolskie | Kierunek: Żywienie

Opis studiów

Celem Studiów jest zapoznanie Słuchaczy z najnowszymi zasadami systemu zarządzania jakością zgodnego z normami serii ISO 9000 oraz przygotowanie do wdrożenia albo doskonalenia systemu jakości, z uwzględnieniem innych systemów (GMP/GHP, HACCP) i akredytacji laboratoriów. Studia dają Słuchaczom możliwość poszerzenia wiedzy z zakresu kształtowania jakości produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz napojów, a także nowoczesnych metod badania jakości żywności. Studia kierowane są do absolwentów wyższych uczelni pracujących na stanowiskach kierowników produkcji i laboratoriów, technologów żywności oraz kadry technicznej związanej z zarządzaniem produkcją, kontrolą i oceną jakości żywności, do nauczycieli szkół przemysłu spożywczego i pracowników stacji Sanepidu. Program studiów będą realizować pracownicy Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczej w Krakowie oraz specjaliści z jednostek certyfikujących jak Polskie Centrum Badań i Certyfikacji i TÜV Akademia Polska Sp. z o.o. Kwalifikacje: Słuchacze studiów otrzymują wiedzę z zakresu oceny jakości żywności oraz metod kontroli jakości. Słuchacze studiów mogą dodatkowo otrzymać certyfikat „Asystenta Systemu Zarządzania Jakością” wydany przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji. Asystent jakości ma uprawnienia do wdrażania systemu jakości i wykonywania auditów wewnętrznych. Ponadto mogą otrzymać certyfikat wydawany przez TÜV Akademia Polska dotyczący standardów wymaganych przez sieci handlowe (patrz Opłaty).


Czas trwania

2 semestry


Koszty

Szczegółowe informacja na uczelni


Dane Uczelni

Uczelnia:
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Adres:
Al. Mickiewicza 21, Kraków
Jednostka:
Wydział Technologii Żywności
Adres Jednostki:
ul. Balicka 122, Kraków

Lokalizacja