OK

Jeśli szukasz interesujących Cię studiów podyplomowych skorzystaj z poniżych możliwości:


Miasto: Warszawa | Województwo: mazowieckie | Kierunek: Żywienie

Opis studiów

Partner merytoryczny: DEKRA Planujemy uruchomienie kolejnej edycji studiów - planowany termin rozpoczęcia edycji - marzec 2016 r. Zapraszamy do składania dokumentów, liczy się kolejność zgłoszeń. W studiach mogą uczestniczyć studenci, którzy ukończyli studia I stopnia (inżynier lub licencjat). Wydajemy: świadectwo ukończenia studiów podyplomowych; zaświadczenie szkolenia Specjalisty ds. HACCP; zaświadczenie szkolenia Auditorów HACCP; Istnieje możliwość otrzymania Certyfikatu Auditora systemy HACCP firmy DEKRA Cerification Sp. z o.o. (szczegółowych informacji udziela dr inż. Joanna Trafiałek – 506 609 677 lub 22 59 370 82) Wykaz dokumentów (formularze są do pobrania na stronie internetowej http:/haccp.sggw.pl) podanie, kwestionariusz osobowy, odpis lub poświadczoną przez uczelnię kopię dyplomu ukończenia studiów wyższych wraz z kopią, Charakterystyka studiów: Studia specjalnie zaprojektowane dla osób związanych z jakością żywności i nadzorujących bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Zdobyta wiedza będzie pomocna w pełnieniu obowiązków służbowych i podniesie kwalifikacje pracowników. Program: Podstawy technologii żywności, towaroznawstwo żywności, higiena żywności, jakość żywności w łańcuchu żywnościowym, mikrobiologia żywności, zanieczyszczenia fizyczne żywności, toksykologia żywności, GHP, GMP, GLP, ochrona konsumenta na rynku żywności w świetle prawa żywnościowego, system HACCP, wdrażanie GHP, GMP i HACCP do zakładu, podstawy żywienia i dietetyka, metody utrwalania i przechowywania żywności, projektowanie zakładu i linii technologicznych w aspekcie higienicznym, ocena jakości żywności, systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, audyt systemu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego, analiza ryzyka, analiza ryzyka – dokumentowanie. Program jest zrealizowany w czasie 10 dwudniowych zjazdów sobotnio-niedzielnych. Metody nauczania: wykłady oraz zajęcia warsztatowe. Kierownik studiów: dr inż. Joanna Trafiałek Czas trwania studiów: 2 semestry Zasady naboru: według kolejności zgłoszeń Liczba miejsc: 35 Opłata: 4800 zł za dwa semestry


Czas trwania

2 semestry


Koszty

Szczegółowe informacja na uczelni


Dane Uczelni

Uczelnia:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Adres:
Nowoursynowska 166, Warszawa
Jednostka:
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Adres Jednostki:
ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa

Lokalizacja